laboratorium Wageningen

Dagelijks worden er in laboratoria grote hoeveelheden samples onderzocht. Je kunt deze processen automatiseren en profiteren van lagere personeelskosten, minder fouten, snellere resultaten en een hogere capaciteit. Een hoge dynamiek en grote nauwkeurigheid bij bijvoorbeeld een laboratorium in Wageningen is ontzettend belangrijk voor een eenvoudige werking van aandrijfsystemen. Wat kan automatisering voor een laboratorium betekenen?

 

Je vindt automatisering in iedere sector

In iedere sector van laboratoria vind je geautomatiseerde processen. Zo is automatisering mogelijk in de levensmiddelen industrie, chemische industrie en farmaceutische industrie. Met name in de medische sector is een groei te zien op het gebied van automatisering. Automatisering is al jaren onmisbaar voor de zogenaamde in-vitrodiadiagnostiek, analyse van medische samples zoals urine, weefsel en bloed. Ook wordt er intensief gebruik gemaakt van het automatiseren van testprocedures in laboratoria van farmaceutische ondernemingen voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Je vindt automatisering in iedere sector, maar de mate van automatisering verschilt wel tussen de diverse laboratoria. Sommige laboratoria automatiseren de complete analyse van samples in ingewikkelde systemen en andere zetten automatisering alleen in voor de uitvoering van afzonderlijke processen.

 

Door automatisering bespaar je veel tijd

Veel automatisering wordt via internet aangestuurd. Dit betekent dat snel en betrouwbaar internet een belangrijke voorwaarde is voor een geautomatiseerd laboratorium. De snelste oplossing is glasvezel internet voor zowel thuis als in het laboratorium. Met glasvezel internet heb je een stabiele internetverbinding, zodat de processen niet stil komen te liggen. Een van de grootste voordelen van automatisering is dat je ontzettend veel tijd kunt besparen. In laboratoria waar het gehele analyse proces is geautomatiseerd begint bijvoorbeeld proces al bij het prepareren van bloedmonsters in kleur gecodeerde reageerbuisjes.

 

Met automatisering kun je nauwkeurig werken

Niet alleen kun je veel tijd besparen met automatisering, maar kun je ook nauwkeurig te werk gaan. Robots en software raken namelijk nooit vermoeid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de codes niet verkeerd aflezen. De eerste input van data is precies hetzelfde als de laatste input van data. Ideaal is een laboratorium huren met automatisering. Je zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en zorgt dat je laboratorium meer vertrouwen krijgt in de beschikbare gegevens.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *