De woningmarkt is er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. Het kan een hele zoektocht zijn om jouw ideale woning te vinden. Makelaar in Deventer heeft al veel mensen mogen helpen om zich van woning zoekende uiteindelijk trotse woning eigenaar te kunnen noemen. Met de juiste handvaten en hulp, ligt jouw droomwoning binnen handbereik. Waar moet je aan denken bij de aankoop van een woning en wie kan jou daarbij ondersteunen?

Wat zijn jouw reële mogelijkheden?

Om teleurstelling en nare verassingen achteraf te voorkomen, is het aan te raden om van te voren goed uit zoeken wat je nu precies zoekt en wat tot de mogelijkheden behoort. Het aanbod van woningen is groot en divers. Laat je niet overspoelen door dat aanbod, maar zoek gericht. Wat voor soort woning zoek je: een rijtjeshuis, een appartement of juist een vrijstaand huis?  Wil je dichtbij je werk, vrienden en/of familie wonen of hoe ver ben je bereid daarvoor te reizen? Wil je dan wonen in een groene buurt met veel honden uitlaatplekken of liever in een jonge buurt met veel scholen? Dat zijn heel wat keuzes. Waar kan je misschien ondersteuning bij gebruiken?

Financiën

Het is vaak niet eenvoudig om inzichtelijk te krijgen wat nu exact je budget is voor jouw nieuwe grote stap. Bij de berekening van de hoogte van een hypotheek wordt immers rekening gehouden met talloze factoren, zoals inkomen, gezinssituatie, eventuele schulden en de hoogte van de actuele hypotheekrente. Zie je een woning die je aanspreekt maar wil je daar wel het een en ander aan veranderen? Houd dan ook gelijk rekening met verbouwkosten.

Is het wel echt de woning van je dromen?

Ook bij de keuze voor een specifiek huis komt vaak veel kijken. Helaas is dit niet lang niet altijd overzichtelijk. Laat je daarom goed informeren over de woning. Een makelaar zal je meer kunnen vertellen over het bouwjaar en de staat van de woning. Is er een bouwkundige keuring uitgevoerd? Zijn er gebreken of te verwachten grote onderhoudskosten? Zelf kan je natuurlijk ook alvast het nodige onderzoek doen. Ga je de woning bezichtigen? Loop dan ook eens een rondje in de buurt. Of wees zo brutaal om eens bij de directe buren aan te bellen. Wat zijn dit voor mensen? Hoe voelt dit?

Succes!

Kortom, laat je goed informeren over de ins en outs die erbij komen kijken. Bijstand en ondersteuning van iemand die thuis is in de woningmarkt, kan daarbij ongewenste verassingen voorkomen. We hebben het tenslotte wel over jouw ideale woning.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *