administratiekantoor-apeldoorn

Waarom een administratiekantoor inschakelen? Omdat het doen van de administratie een duivels karwei kan zijn. Voor weinig ondernemers is dit een favoriete taak. Bovendien brengt het doen van je administratie geen geld in het laatje, terwijl er wel strenge wettelijke eisen aan worden gesteld. Natuurlijk moet je zien te voorkomen dat een administratiekantoor één van de grootste kostenposten binnen het bedrijf vormt. Natuurlijk is het belangrijk dat het kantoor deskundig is, maar de gerekende tarieven zijn ook van belang. Het beste van beide werelden (goedkoop en kundig?) Kies dan voor administratiekantoor uit Apeldoorn Verseput.

Kosten van het administratiekantoor

De meeste bedrijven geven de voorkeur aan het betalen van een vast bedrag per maand aan het administratiekantoor. In sommige gevallen wordt er een flexibel tarief gerekend. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat de kosten transparant zijn en dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Als bedrijf geef je aan het administratiekantoor door hoeveel boekingen en/of mutaties je per maand verwacht. Ook geef je aan van welke services je precies gebruik wilt maken. Het administratiekantoor stelt een berekening op aan de hand van de gegevens die jij doorstuurt. De maandtarieven kunnen sterk uiteenlopen, van 50-200 euro in de maand.

Kies voor allround adviseurs

Kies voor een allround administratiekantoor met brede kennis op het gebied van fiscale zaken en boekhouding in het algemeen. Het beste administratiekantoor maakt gebruik van de nieuwste toepassingen op ICT-gebied. Het behalen van een optimaal resultaat in cijfers gebeurt aan de hand van onderbouwde expertise en nauwe samenwerking. Krijg advies en ondersteuning waar nodig. Door je op de gewenste bieden te ontlasten, hou jij je handen vrij. Je hebt meer energie en tijd om je op kernzaken te storten voor optimaal rendement. Laat je boekhouding bijhouden of vraag hulp bij het opstellen van je belastingaangiften.

Kosten administratiekantoor eenmanszaak

Als eenmanszaak betaal je doorgaans een uurtarief bij een administratiekantoor, of je betaalt voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Reken op kosten tussen de 50-120 euro per maand. Het voordeel: kosten voor de boekhouder zijn aftrekbare kosten. Door fiscale voordelen toe te passen en het besparen van tijd verdien je de investering meestal terug.

Kosten administratie MKB en BV

Een MKB heeft iets uitgebreidere administratie dan een eenmanszaak, denk onder meer aan personeelsadministratie en loonadministratie. Voor een BV is de administratie vaak het meest uitgebreid. Je moet onder meer omzetbelasting aangiften doen, een jaarrekening bijhouden, evenals een winst- en verliesrekening, een balans en inkomende en uitgaande facturen. Ook moet je dividend- en vennootschapsbelasting, eigen en vreemd vermogen bijhouden. Hierdoor ben je als BV al snel zo’n 300-600 euro per maand kwijt voor de administratie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *