ISO-27001-training

Als bedrijf krijg je vaak te maken met vertrouwelijke informatie. Het is dan belangrijk dat je deze gegevens goed beschermd tegen hackers. Het laatste wat je als bedrijf zou willen is dat deze gevoelige informatie op straat komt te liggen. Hierbij kan het gaan om klantgegevens maar ook over financiële zaken binnen het bedrijf. Het is dan belangrijk dat je er alles aan doet om het bedrijf zo goed mogelijk te beschermen om de privacy binnen het bedrijf te waarborgen. Om aan de buitenwereld te tonen dat jij als bedrijf goed met deze gegevens omgaat kun je een ISO 27001 certificaat halen door de ISO 27001 training te volgen. Zo kun je laten zien dat er maatregelen worden getroffen om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke gegevens veilig zijn binnen het bedrijf. Hiermee schep je vertrouwen naar de klant toe en naar andere belanghebbende.

 

Laat zien dat je de beveiliging onder controle hebt
Door een ISO 27001 certificaat te kunnen tonen laat je aan de buitenwereld zien dat alles binnen het bedrijf op gebied van informatiebeveiliging goed op orde is. De ISO 27001 is een internationaal erkende norm die je als bedrijf maar wat graag naleeft om zo informatiebeveiliging te waarborgen. Steeds meer klanten zijn gesteld op hun privacy en delen niet zomaar alle gegevens. Wanneer jij als bedrijf kunt aantonen dat je een ISO 27001 certificaat op zak hebt zal die ervoor zorgen dat klanten zich prettiger voelen en kun je ook potentiële klanten binnenhalen. Je laat hiermee immers zien dat hun gegevens volledig veilig zijn binnen het bedrijf. Naast dat het een fijne toevoeging voor de klant is, is het ook zeker een aanwinst binnen het bedrijf.

 

De ISO 27001 certificering voor het bedrijf
Binnen een organisatie kan een ISO 27001 certificaat nog veel meer goed brengen. Zo kan je met de kennis die je hebt opgedaan tijdens de cursus toepassen binnen de organisatie om zo bedrijfsdoelen te kunnen behalen. Er wordt aangeraden om een managementsysteem op te zetten binnen het bedrijf. Hiermee kun je direct meer structuur aanbrengen en ben je bezig met een verbeteringsproces binnen het bedrijf waar je continu zicht op hebt. Zo kun je als onderneming blijven veranderen en verbeteren wat het bedrijf ten goede komt. Met een ISO 27001 certificaat kun je de wet- en regelgeving naleven op het gebied van informatiebeveiliging op internationaal en Europees niveau.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *